Lozell skriver UVH-manus

Gert Lozell har precis gjort debut som Vi å pappa-tecknare, därför tyckte vi att det var dags att ta oss ett litet snack med herrn i fråga.

Hur kom det sig att du ritade och skrev Vi å pappa?
– Krister frågade mig om jag ville prova att teckna Vi å pappa eftersom han har haft fullt upp med Uti vår hage.

Du har ju skrivit UVH-manus tidigare. Hur kom det sig?
– Jag hade några idéer som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av.
De passade inte att göra 91:an avsnitt av, men så tänkte jag att de kanske kunde fungera som UVH-manus. Jag presenterade dem för Krister och han nappade.

Hur mycket VÅP-material har du tecknat nu? En sida har vi hört kommer i nästa nummer, blir det fler? Både nu och längre fram menar jag då.
– Jag har tecknat två sidor och har manus klara till ytterligare ett par, tre avsnitt. Några nya manus till UVH har jag också skrivit.

Det är ju tidigare känt att du gillar Uti vår hage väldigt mycket, hur tycker du att serien klarar sig i sin egna tidning?
– Jag tycker UVH klarar sig alldeles utmärkt i sin egen tidning. Det skulle vara kul med lite fler nya svenska biserier i tidningen dock. Tobias håller annars fanan högt på det området med sin utmärkta serie Axplock. Zorillerna är jag inte särskilt förtjust i om jag ska uttrycka mig diplomatiskt. Gaston är däremot en härlig klassiker som håller än och som nu förhoppningsvis hittar en ny generation fans .

Du är ju – av många ansedd som – en av det bästa 91:an-tecknarna, har du inte lust att skapa din egna serie och utveckla? UVH har ju haft väldiga problem med sina biserier, en ny Lozell-serie kanske vore något?
– Jo, jag har lite idéer åt det hållet men mycket återstår innan det kan bli något som går att publicera.

Andreas Hansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *