Faló

Faló, som är Uti vår hages huvudperson, bor i en villa på Friggagatan 1 i Mjölhagen tillsammans med sina två hundar, Brunte och Rabies. Han är i 35-års åldern, och går oftast klädd i ett par lila byxor, en svart jacka, en röd hatt och ett par träskor.
Han växte upp i Mjölhagen, han hade magister Bolinder i lågstadiet och magister Munktell i mellanstadiet. Faló har en flickvän vid namn Yvette, men spanar även flitigt på andra kvinnor; som till exempel den sköna fröken Videkisse på Sparbanken.
Faló är en flitig man; när han inte sitter och kopplar av på Sumpans Café så sysselsätter han sig med till exempel bergsbestigning, dokumentärfilmning, fiske, poesiskriving (han har fått kommunens kulturpris), hundpsykologi och konstnärskap. Ibland tar han även en tur med sin bil, en gul Volvo Amazon, och det är inte helt sällan han kör på någon gammal tant. Han umgås även med sina vänner: brodern OlafFylle-BörjeBidén med flera. Lumparkompisen “Kulan” Modin har även synts till.
Enligt Krister Petersson pratar Faló utpräglad Mjölhagsdialekt, en dialekt som har vissa likheter med småländska.
Bland hans släktingar finns morbror Salomon, brorsan Olaf (som sagt var), moster Inez och ytterliggare en moster.

One Response to Faló

 1. Bernt Karlström says:

  Hojtala!
  Lusläser ” Uti vår hage “, sparar tidningen, läser om den efter en tid, betraktar cheneriet, lägger märke till den unika människokännedom som bara jag själv trodde mig äga. Ordspråket, “man känner andra genom sig själv” blir inte längre så laddat om man så får säga?!.
  -I övrigt, -för att inte tala om hur upplevelsen hakar på o ger glädje i mörka stunder o skingrar molnen så att solen, ( Faló ) tittar fram.
  Ingemar Bergman hade säkert bland sina ” dämoner ” via bulvan gjort som jag i all hemlighet trots sin surmulenhet.
  I rummet från ovan sagda kan man ana en typ av tacksamhet. -Den- positiva lidelsen kostar bara priset av nästa nr. av Faló!
  Hojtala hojtala!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *